לחזור לניוזלטר

מהו פיטו-סקוואלן?

SignsAndImages/Squalane-200-100.jpgמבנה עור דומה למדי למבנה רקמות נוספות בגופנו והוא מורכב מתאים וחומר בין תאי, אלא ששכבת העור העליונה מכוסה במעין מגן שכבת ליפידים (מרכיב השומן שבתוך התא) הנוצרת בעקבות הפרשת חלב מבלוטות השומן. אחד ממרכיביה הבולטים של שכבה זו נקרא סקוואלן (SqualEne) התופס חלק נכבד במבנה התא – בין 11% עד 15%. מקור נוסף של סקוואלן מצוי בשפע בכבד כריש. על פי ממצאי המחקר שנערך בנושא זה, עלה כי סקוואלן, המופק מכבד הכריש מכיל נוגדי חמצון רבים (המסייעים לאיזון הגוף למול הרדיקאלים החופשיים) ואף תורם לחיזוק המערכת החיסון. יתרה מכך, התברר כי לסקוואלן היכולת להלחם בגידולים מסוגים שונים, דבר ההופך את המרכיב לחיוני עבור כל ובפרט כשמדובר ברקיחת תכשירי טיפוח בתחום הקוסמטיקה. אלא שכאן בדיוק נוצרת הבעיה   העובדה כי מדובר במרכיב המופק מן החי, גורמת להתנגדות חריפה בחזיתות שונות: הן מצד הארגונים השונים להגנת הסביבה והחי, הן מצד הלקוחות עצמם שאינם מעוניינים שידם "תגואל בדמם" של הכרישים, אך גם מסיבות רפואיות גרידא. למען הבהר, ידוע כי במהלך חייהם הארוכים, צוברים הכרישים בגופם רעלים שונים ומסוכנים לבריאות האדם ומאחר והכבד זהו האיבר שצובר את מירב הרעלים בגוף, עולה השאלה האם הפקת מרכיב, חיוני ככל שיהיה, מרקמות העמוסות ברעלים עלולה להזיק יותר מלהועיל?

הבשורה החיובית היא שניתן למצוא סוג נוסף של סקוואלן בטבע והוא מצוי בין היתר בסובין אורז, בנבט חיטה, שמן דקלים אך בעיקר בשמן זית ובשל מקורו הצמחי נקרא – פיטו-סקוואלן. אז מהו בעצם תפקידו של סקוואלן? ובכן, בהיותו אחד מהמרכיבים של שומן העור עצמו, הוא משתלב היטב ואינו יוצר התנגדות בעת ספיגתו בגוף. בנוסף, פיטו-סקוואלן, בשונה מחומצות שומן אחרות אינו יוצר קומדונים. עם זאת, בשל היותו בעל מקדם יציבות נמוך, נוטה סקוואלן להתחמצן כך שבתעשיית הקוסמטיקה משתמשים בנגזרתו המכונה סקוואלָאן (SqualAne).

בדומה לסקוואלן מן החי, גם צורתו הצמחית (פיטו) מתאפיינת באותן הסגולות וגם לו היכולת להלחם בגידולים, לתרום לחיזוק מערכת החיסון, ולתפקד כחומר אנטי-דלקטי מובהק ומנגד
אינו מכיל מתכות כבדות וסוגי רעלנים שונים, כפי שקורה במגבילו מן החי.


SignsAndImages/olives-200-100.jpgכמו כן, ממלא פיטו-סקוואלן, בתעשיית הקוסמטיקה, תפקידים רבים נוספים, כגון ליחוח ואף האצת ספיגת הרכיבים הפעילים של התכשירים המשתלבים האחרים במהלך הטיפול בעור.

לדוגמה, אחת מהפעולות בתכשירי טיפוח בסדרתComplete Lift Complex מבית מאג'יריי קוסמטיקס הינה שיקום העור, מתיחה והחלקת קמטוטי הבעה. לצורך האצת התהליך, נוסף לנוסחה פיטו-סקוואלן, אשר מסייע לחומר הפעיל (הקסה פפטיד 3 –
Argilerine) לחדור עמוק יותר ומהר יותר אל תוך התאים ואף לפעול במלוא עוצמתו ואילו חלקו המלחח של פיטו-סקוואלן ממצק ומחזק את העור.

תכשירים נוספים המכילים פיטו-סקוואלן הם

1. Active Alpha Cream
2. ArgaLane Cream Mask
3. CocoShake Airy Cream
4. CLC Eye Contour Serum
5. CLC Eye Contour Mask
6. CLC Skin Renovation Moisturizer

 

WebAssets2/footer_920.jpg

Magiray™   ¦   6 HaSolelim Str., Tel Aviv 6789706, Israel    ¦  Phone: 03-5626613; Fax: 03-5626615    ¦    e-mail: info@magiray.com
© כל הזכויות שמורות
Magiray Cosmetics LTD