5 מיתוסים הנפוצים ביותר לגבי קרני שמש

מוצרי MAGIRAY תחת לופה
אנטיאג'ינג בטיפוח עור עם מוצרי MAGIRAY
בשגרת טיפוח אנטיאג'ינג תפקידו של טיפול ביתי חשוב לא פחות מטיפולי קליניקה.
קרא עוד
מוצרי MAGIRAY תחת לופה
לחזור בזמן – עור ומלטונין
אלו מכם שאי פעם טיילו ביבשת אחרת כנראה חוו תופעה כמו ג'ט לג. התסמונת הלא נעימה הזו היא לא יותר מאשר אי התאמה של המקצב הצירקדי האנושי עם המקצב היומי הטבעי שנגרם על ידי השינוי המהיר של אזורי זמן במהלך נסיעות אוויריות. זה יכול להיות מלווה בעייפות, נדודי שינה, כאבי ראש, אובדן תיאבון ואי נוחות אחרות.


אתם בוודאי מכירים את הדרך הפופולרית ביותר להילחם בתופעה זו - בליעת ההורמון מלטונין, הרגולטור העיקרי של הקצב הצירקדי של כל האורגניזמים החיים, כולל צמחים. מכיוון שהוא מיוצר בדרך כלל בלילה, הוא נקרא "הורמון השינה".
קרא עוד
טיפים לטיפוח העור
רגע טיפוח – לפני שמגיעים למדרונות שלג ומתחילים בחופשת סקי חלומית.
כשזה מגיע לעור שלך, סקי הוא ללא ספק ספורט אתגרי. טמפרטורות קיצוניות ורוח חזקה מדללות את מאגרי הלחות הטבעיים של העור ומחלישות את המחסום שלו, מה שמוביל לעור מיובש, מתקלף ונוטה לגירוי.
קרא עוד

הקיץ מאחורינו, נעים לצאת ולהתפנק תחת שמש המלטפת. אז לא!

5 מיתוסים הנפוצים ביותר לגבי קרני שמש:

  • בחיים לא נשרפתי, אז שמש לא מזיקה לי.

לשמש יש כמה סוגי קרניים. קרני UVB, הם הקרני שמש הקצרים, שאחראים על הנזק הנראה לעין, המתבטא בכוויה לדוגמא. אבל בנוסף לכך יש גם את קרני UVA, שהם קרני שמש ארוכים. את הנזק שלהם לא רואים ברגע של חשיפה, אבל נזק מצטבר מגיע דווקא מהם והביטוי של הנזק הזה הוא קמטים, ריפיון העור, כתמים ועד לסרטן העור. לכן גם אם לא נשרפת עד כה, חייבים לשמור שלא יתקבל נזק מצטבר.

  • במשרד, כמו גם בבית – אין קרינת שמש, כי זכוכית חוסמת אותה.

זה מיתוס נפוץ מאוד, שזכוכית מונעת קרינה, אך אין בזה אמת. זכוכית אכן מהווה חסם מסוים, אבל רק חלקי. ולכן אם שוהים בחלל פנימי צמוד לחלון – יש להגן בפני קרינה בדיוק כמו בחוץ.

  • תמיד אפשר לשבת בצל ולהגן כך על העור.

צל, כמו גם כובע רחב שוליים חוסמים רק את קרני השמש הקצרים UVB, לעומת זאת קרני שמש ארוכים מוחזרים אל עורך מכל שטח מחוץ לצל – חול, כביש, קירות, ריהוט.

  • ככל שקרם ההגנה עם מקדם יותר גבוה, ככה עורי מוגן יותר.

מדד ה SPF מודד את זמן השהות הבטוח בחשיפה לקרני שמש. ההבדלים בין SPF20 לבין SPF50 או SPF100 הוא באחוזים בודדים וכולם מקנים הגנה מקרינה מעל 90%. לעומת זאת, ככל שמספר המסנן עולה, כך גם עולה ריכוז חומרים המכבידים על העור ולכן התכשיר הופך להיות לסמיך ואוטם, מה שיכול לגרום לחוסר נוחות בשימוש בו. עדיף לבחור תכשיר הגנה עם SPF מעל 15, אבל שלא עולה מעל 30, לדאוג לכמות מספקת של מריחת התכשיר ולחידוש שכבה כל שעתיים של שהות בשמש.

  • אם תפסתי שיזוף, אז העור שלי מוגן בפני שמש.

נכון, ששיזוף איטי מקנה הגנה יותר חזקה בפני הקרינה, אבל במדידה של עור לבן שזוף התגלה ששיזוף מכפיל את ההגנה פי 5 בלבד. ז"א שווה ל SPF5 בלבד. להשוואה, כל קרם הגנה נותן הגנה של SPF15 לפחות.

טיפים לטיפוח העור
בואו נעשה סדר בהגנה בפני קרינה!

כידוע, הקרינה מהווה גורם משמעותי בתהליך הזדקנות מוקדמת של עור ואף אחד הסיבות לגידולים ממאירים בעור. משום כך דואגים הרופאים להזהיר אותנו מפני חשיפה לקרינה וממליצים על אמצעי הגנה בכל פעם שאנו יוצאים לרחוב. עם זאת ועל אף העובדה...

קרא עוד
מרכיבים פעילים
פיטו סקוואלן – הפתרון הצמחי לשומן עורי

הבשורה החיובית היא שניתן למצוא סוג נוסף של סקוואלן בטבע והוא מצוי בין היתר בסובין אורז, בנבט חיטה, שמן דקלים אך בעיקר בשמן זית או חוחובה ובשל מקורו הצמחי נקרא – פיטו-סקוואלן. אז מהו בעצם תפקידו של סקוואלן? ובכן, בהיותו אחד מהמרכיבים של שומן העור עצמו, הוא משתלב היטב ואינו יוצר התנגדות בעת ספיגתו בגוף. בנוסף, פיטו-סקוואלן, בשונה מחומצות שומן אחרות אינו יוצר קומדונים.

קרא עוד
טיפים לטיפוח העור
חגים מתקרבים – מה לעשות!?

ככה זה... כולנו ככה...
נכון, שהקוסמטיקאית שלך כל הזמן אומרת שצריך להקפיד ולהתמיד, אבל רק כשממש דחוף – נזכרים ורוצים תוצאה מיידית.
אז החגים ממש בפתח ועורך זקוק לריענון, החלקת מרקם, זוהר ואחידות בגוון. וכל זה צריך להיות דחוף ומהר.

קרא עוד